Bransjenyheter

Ventilasjon i kjøkkeninnredning er også viktig: oljerøyk er like skadelig som formaldehyd

2021-09-03
Moderne mennesker har forstått de giftige farene ved maling og belegg som inneholder formaldehyd, og forstår at etter dekorasjonen må de tørke i en periode før de flytter inn etter at den giftige lukten i rommet har forsvunnet. Men faktisk er det ikke nok å bare gjøre dette. Innendørs giftig er ikke bare formaldehyd, og det er heller ikke bare giftig gass i maling og belegg. Noen giftige gasser kan ikke spres etter tørking over en periode. Noen er langsiktige i livet.

Det er åpenbart feil å bare legge vekt på formaldehyd og ikke andre skadelige gasser. Faktisk fastsetter "Code for Indoor Environmental Pollution Control of Civil Buildings" utgitt av staten tydelig flere giftige og skadelige gasser som må oppdages. De er: benzen, formaldehyd, radon, ammoniakk, TVOC, hvorav benzen og radon alle er bekreftet kreftfremkallende gasser. Benzen og radon er like skadelige for menneskekroppen som formaldehyd. De siste årene har det vært rapporter om dødsfall forårsaket av benzenforgiftning. Derfor må det rettes like stor oppmerksomhet til innendørs forurensning forårsaket av ulike skadelige gasser. For eksempel inneholder oljedampen som produseres under matlaging ikke formaldehyd, men den inneholder et annet giftig sted-benzen; det er heller ikke forårsaket av dekorasjonsmaterialer, og det vil ikke bli spredt gjennom luften i en periode. Det finnes alle steder. I løpet av matlagingsdagen. Forskningen utført av Indoor Environment Monitoring Center i China Interior Decoration Association viser at kjøkkenet er det mest forurensede rommet i familien, og forurensningskildene er hovedsakelig fra to aspekter: For det første frigjøres det fra matlagingskilder som kull. , gass, flytende gass og naturgass. De skadelige gassene som karbonmonoksid, svoveldioksid, karbondioksid, nitrogenoksider, etc.; den andre er oljedampen som produseres ved tilberedning av retter.

I følge forskning utført av China Indoor Environmental Monitoring Center, kan kjøkkendamp skade menneskelige sanseorganer. Studier har vist at når spiselig olje varmes opp til 150 °C, vil glyserin i den generere akrolein, hovedkomponenten i oljerøyken. Den har en sterk skarp smak og har sterk irritasjon på slimhinnene i nese, øyne og svelg, og kan forårsake rhinitt og svelg. Betennelse, bronkitt og andre luftveissykdommer. Kjøkkenoljedamp inneholder også et kreftfremkallende stoff som kalles benzopyren. Benzopyren kan forårsake skade på kromosomene til menneskelige celler, og langvarig innånding kan indusere kreft i lungevev.

Studier har vist at oljetåkekondensatet som produseres ved oppvarming av vanlig brukt matolje til ca. 270°C, kan forårsake skade på kromosomene til menneskelige celler. Den økte forekomsten av kvinnelig lungekreft og gynekologiske svulster kan være en av de viktige faktorene. De siste årene, i noen store byer i Kina, har undersøkelser om forekomsten av lungekreft funnet at husmødre som har drevet med matlaging i lang tid har en høyere forekomst av lungekreft. I tillegg vil kokepersonell som er engasjert i matlagingsoperasjoner i et miljø med høy konsentrasjon av oljerøyk på kjøkkenet, ikke bare forårsake lungekreft, men også forårsake åpenbar skade på tarmen og hjernenervene. Hovedårsaken til kjøkkenforurensning er dårlig ventilasjon, inneluft kan ikke være konvektiv, skitten luft kan ikke slippes ut i tide, og skadelig avgassforurensning er alvorlig.

Derfor har kjøkkenet alltid vært i fokus i oppussingsprosessen. Det er ekstremt viktig å gjøre en god jobb med ventilasjon og luftspredning, og å velge bedre kokekar og bedre kjøkkenhetter.



(Klikk på lenken nedenfor for å vite mer)

gjør selv kjøkken melbourne
billigste kjøkken på nett
rabatt kjøkken brisbane
kitsett skap nz
flat pack kjøkken bunnings priser


Tlf
E-post
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept